077 465 37 01
www.beukenbouw.nl

Nieuws

Asbest daken verboden in Nederland!

1 februari 2016

Particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen mogen in 2024 geen asbest daken meer bezitten.

 

Voor de verwijdering van asbest daken geldt daarom per 1 januari 2016 voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden de subsidieregeling verwijderen asbest daken.Asbest verbod

 

Gemeenten kunnen na 2024 de eigenaren met een boete dwingen om het asbest dak te laten verwijderen. Het verbod geldt voor asbest daken die in verband staan met de buitenlucht, bijvoorbeeld golfplaten en dakleien. Dit verbod geldt dus niet voor asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen, zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit.

 

Als een asbest dak in een heel slechte toestand of verwaarloosd is kan de gemeente nu al eisen om het dak meteen te laten verwijderen. Beschadigde daken mogen niet tot 2024 blijven liggen.

 

Eigenaren van asbest daken zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van asbest.

Wat houdt de subsidieregeling verwijderen asbest daken in?

Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden kunnen met de Subsidieregeling verwijderen asbest daken in aanmerking komen. Deze regeling loopt van 4 januari tot 31 december 2019. De subsidie bedraagt €4,50 per m² verwijderd asbest dak met een maximum van €25.000 per adres. Er kan alleen in aanmerking met de Subsidieregeling gekomen worden als het geïnventariseerde asbest dak meer dan 35 m² oppervlakte heeft.

 

Zie onze site wat wij voor U kunnen betekenen!

Algemene Voorwaarden

16 januari 2014

Er zijn per 7 januari 2014 nieuwe handelsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer v. Koophandel, deze kunt u opvragen bij de Kamer v. Koophandel of op onze website/contact als PDF te bekijken.